Tuesday, January 17, 2012

Berita baik.

aku nk nikah 21hb ni...fullstop.

Monday, November 21, 2011

Godfather.

Satu petang masa gua tgh layan air asia travel log, rancangan yg mempromosikan laluan baru air asia yg menjangkau hingga ke perancis, bersama host abg eid dan co-host si cantik manis maya karin. tgh sedap melayan, ttbe ade suare berkata2.'orang gi france,mane ade gi paris.....org semue pegi sicily island'. sambil menunjuk isyarat tanah besar france..dan ade pulau kt bawah. isyarat tangan menunjukkan semacam singapura dan semenanjung. 'ko tak tau ke sicily island..?' gua geleng takde tak tahu, 'tempat mafia2 tu semue' tambah si pangaju soalan tadi.
penyataan simple begitu boleh menjadi pemangkin kpd topik2 dan persoalan2 yg bleh meleret kepada satu perbincangan ilmiah yg tak berape nak betul....fakta dan dongeng akan bercampur baur.
aku kenal sungguh cara bagaimana susuk manusia itu dalam berdikusi...akan smpi disatu ketika,  dimana fakta akan bercampur baur dengan dongeng yg mana akhir semue topik2 yg telah dibincang menjadi tidak relevan....yg relevan nye adalah 'semue yg aku cakap adalah betul, ko hanya perlu keimanan utk yakin ape yg aku cakap adalah betul'. manusia mcm gua yg tak suke mengimani sesuatu tanpa memahami, itu adalah sesuatu yg sangat bodoh. sekali ini mmg gua malas nk layan, mate dan fokus gua saat itu adalah untuk dan hanya untuk maya karin.
ayat pemutus kata. 'tu bukan kt italy ke?
'a'ah...itali ek'
senyap.
dpt jgk gua enjoy maya karin gua.




Antara mesej dan gelora bung karno.

Teetteteet...henset gua berbunyi, mse gua tgh pekene teh td.

text masuk-
amik gua kt jln duta mlm ni dlm kul 8.30

text keluar-
mlm ni bola kot, lu turun kl sentral amik tren gi tmn melati...aku amik kt sane

text masuk-
ok...

lepas 5 minit...

text masuk-
cancel,aku blk esok pg

text keluar-
haha..kemon bro tgk bola sme2

text masuk-
xsempat la..aku xnk miss tgk bola

text keluar-
jarang ade anak melayu semangat mcm ni...bgus la cmtu.

text masuk-
ceh..ayat mcm harem...







ashtray dan cerek air....

dekat umh gua tu..yg bagus nye tiap2 sorang penghuni neraka jahanam ni ade ashtray die sendri, sbgi perokok tegar wajib ade ashtray sendri mudah klu nk isap rokok merata-rata.
satu mlm tu gua sje la bukak point.....
"botak lu tak pelik ke dah empat tahun lu duduk umah ni..tp ashtray lu tak penah penuh", "magik kan.."
gua tambah lg ayat untuk cukupkan rase pedih telinge umpama kene campak serbuk kari kt mate.
hahhaha...gua senyum sinis, kali ni mmg gua berjaya 'wasudahkenakanlu' botak
sbb gua tgk botak buat2 tak pandang smbil main angry bird kt laptop....
semnggu dh berlalu.....masing2 idop buat haluan sendrik.
smlm mse gua tgh minum air direct dri cerek... sbb gua malas nk cri gelas..tgh sedap gua berdiri smbil layan meneguk air,botak smbil lalu bersahaja je sound...'pelikkan ko minum air, ade je..tak pernah abis....kan'
peh..mcm tersekat je air tu kt tekak aku...cis, pendendam sungguh manusia ni.



Friday, October 28, 2011

malam tadi adalah malam yang sgt mandom bg aku.....jam dah menunjukkan pukul 10 mlm, a
woi cepat la...pekik botak di ruang muke pintu,jahanam ape budak2 umh ni depan muke pon nk memekik. bentak aku dlm ati.

rilek la aku nk ttp fb ni kate ku menyedapkan ati si botak.

padahal jari jemari aku dok menghambur kate2 nista untuk memenangi hati seorg gadis. Facebook...ini adalah ruang untuk manusia2 yang hobi nye


Tuesday, October 11, 2011

just a quick note.

bassist weezer dah mati sebab overdose dadah.

weezer...band yg mcm garage sound gayenye.

weezer yg ala2 nerdy budak college.

mase mati umur die 40 tahun.

dah 40 tahun bep.

bru je smlm aku jam lgu 'say it aint so'.





Thursday, October 6, 2011

catatan ketika berbaring2 disofa.

bukan makanan aku nk citer pasal bende yg remeh temeh,sbb dari kecik lg sudah jd kebiasaan nya mmg keluarga aku makan nye biase2 saje.

Monday, September 12, 2011

REVIEW : HANTU BONCENG.

tggu vcd je sudah

atau lebih baik

tak payah tgk lgsg.